Gazela do kraja oktobra, novi most u Beškoj do kraja 2011.

Bez autora
Mar 20 2011

Obnova mosta "Gazela" u Beogradu biće gotova do kraja oktobra, a novi most kod Beške biće potpuno završen i pušten u saobraćaj najkasnije do kraja ove godine. Do kraja oktobra biće završena rekonstrukcija "Gazele" i sve do kraja radova uvek će biti otvorene po dve trake u oba smera, s tim što će tokom asfaltiranja biti zatvorena po jedna strana, što će trajati najviše četiri ili pet dana. Tokom radova na "Gazeli" građani i stranci trebalo bi da koriste obilaznicu oko Beograda. Na toj obilaznici se trenutno radi trasa od Batajnice od Dobanovaca i petlja Batajnica, a počeli su i radovi od Orlovače do Avalskog puta. Za "Puteve Srbije" glavni prioritet će biti da se završi izgradnja novog mosta kod Beške, a do kraja 2011. godine biće okončana i obnova starog mosta u tom mestu.

Gazela do kraja oktobra, novi most u Beškoj do kraja 2011.Obnova mosta "Gazela" u Beogradu biće gotova do kraja oktobra, a novi most kod Beške biće potpuno završen i pušten u saobraćaj najkasnije do kraja ove godine, izjavio je generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Drobnjak je rekao da će do kraja oktobra biti završena rekonstrukcija "Gazele" i da će sve do kraja radova uvek biti otvorene po dve trake u oba smera, s tim što će tokom asfaltiranja biti zatvorena po jedna strana, što će trajati najviše četiri ili pet dana.

On je naveo da bi tokom radova na "Gazeli" građani i stranci trebalo da koriste obilaznicu oko Beograda.

Na toj obilaznici se trenutno radi trasa od Batajnice od Dobanovaca i petlja Batajnica, a počeli su i radovi od Orlovače do Avalskog puta.

Za "Puteve Srbije" glavni prioritet će biti da se završi izgradnja novog mosta kod Beške, a do kraja 2011. godine, prema njegovim rečima, biće okončana i obnova starog mosta u tom mestu.

Generalni direktor "Puteva Srbije" je kazao da će ove godine biti prioritet i završetak izgradnje obilaznice oko Novog Sada, rehabilitacija autoputa kroz Beograd od Bubanj Potoka do aerodroma i završetak obilaznice od Batajnice do Dobanovaca i petlje Batajnica.

Drobnjak je kazao da će vrlo brzo biti obavljena i javna nabavka za izgradnju obilaznice od Avalskog puta do Bubanj Potoka i da će i taj deo biti završeno ove godine.

"Pri završetku smo projekta za deo od Dobanovaca do Orlovače, da se uradi druga faza autoputa i za dva - tri meseca završićemo projekat i počećemo sa izgradnjom dela od Avalskog puta do Bubanj potoka i dobićemo za to od Evropske investicione banke kredit od 80 miliona evra", dodao je on.

Što se tiče rehabilitacije autoputa kroz Beograd, on je najavio da će, kada se završi školska godina i kada krene sezona godišnjih odmora, "Putevi Srbije" početi da rade deo od Autokomande do "Gazele" i završiti deo od "Geneksa" do pumpe "Zmaj".

"Putevi Srbije" će ove godine, prema njegovim rečima, završiti i rehabilitaciju magistralnog puta od Paraćina do Zaječara u dužini oko 80 kilometara a biće završena i rehabilitacija puta od Obrenovca do Uba od oko 10 kilometara.

Drobnjak je kazao da će ove godine biti obnovljen i put od Požege do Užica i popravljena Ibarska magistrala i drugi magistralni putevi u Srbiji, kao i pojedini delovi autoputa od Beograda do Niša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik